Bordercollie Valpar

måndag 11 april 2011

Lamning

Nu är det nästan vår - och med den kommer lamningen. En verkligen rolig men också jobbig tid. För stunden är det "bara" fyra valpar kvar hemma och då blir det lättare att ta med dom när man jobbar. Men, i fårhuset får dom inte vara just nu. Tackorna är inte särskilt snälla med hundar när dom har nylammat. Dom skulle lätt kunna stånga en hundvalp alldeles fördärvad. Dom kanske ser ulliga och gulliga ut - men dom har verkligen ett pannben av rent stål när dom blir murkna. 

2 kommentarer:

  1. Hade besök av en som är sugen på en hund idag.. Kan säga att lilla Sessan gjort ett stort positivt intryck.. :-) Hon är så söt vår lilla sessa..
    Snacka om kramgo valp. Ungarna och vi.. Älskar att bära omkring på den lilla mys bollen. men idag såg vi får :-) Säger så här. Viljan finns ;-)

    SvaraRadera
  2. Vad roligt med lamm! Längtar tills det kommer igång i Buddbyn :) Ace har också träffat fåren, och jag säger som Nina- Viljan finns!

    Det går för överigt superbra med lillgullet. Hon är som du redan hade märkt en riktig tuffing. Inte rädd för nå, men verkligen lyhörd och lättlärd. Hon älskar alla människor och hundar hon träffar och verkar trivas super här på Norrbottensvägen, även om hon nuförtiden älskar att åka bil- för då vet hon att vi är påväg till Buddbyn ;) Hade bra!

    SvaraRadera